Gepost op 2017-09-20
Gisteren viel de ochtendpost hier om 15 uur in de bus. Beetje laat, maar papieren post holt steeds meer achter de feiten aan. Want wie zit nog op een brief te wachten? Ik zal het je vertellen: je toekomstige klant.

Direct Mail Box MasterMAIL Toen: creatieve direct mailings, gebaseerd op de dialoogmethode

Wie erbij was, herinnert het zich voor altijd: in de vroege jaren tachtig had Siegfried Vögele twee overheadprojectors nodig om zijn dialoogmethode uit de doeken te doen.

Vögele was de goeroe van de direct marketing.

Zijn cursus over de ‘creatie van succesrijke mailings met de dialoogmethode’ had een enorme impact en leidde tot een steile opgang van direct mail. Jaar na jaar haalden marketeers alles uit de kast om met creatieve mailings de doelgroep te verleiden.

Niet alleen gewone brieven, al dan niet met de veelgeprezen bobbel erin.

Ook de meest ingewikkelde dm-pakketten met brief, lift letter, een folder en nog een kleinere folder, een antwoordformulier. Vaak spectaculair gepresenteerd – denk aan nog dampende pizzadozen, versgebakken broden en een leger Stratego-dozen. (Ik heb er hier nog eentje staan.)

MasterMAIL Direct Mail BoxVandaag: papieren mailings, nieuwe kans op hoge respons

Tot de digitale revolutie eraankwam. Direct marketing moest en zou via e-mail raak treffen. Dat deed en doet e-mailmarketing nog altijd. Papieren mailings leken te veel inspanning en een te groot budget te vragen.

Hoewel, steeds meer bedrijven zien de kans schoon om in hun marketingcommunicatie met direct mail weer hogere responscijfers te bereiken.

Want wie krijgt er nog eens een lekker geschreven en mooi vormgegeven brief in de bus?

Gelukkig zijn er bedrijven die doeltreffende mailings blijven creëren en verzenden …

Alle DM-kennis in één Direct Mail Box

Neem nu MASTERMail, het bedrijf van Danielle Vanwesenbeeck. MASTERMail bundelde alle DM-kennis in één Direct Mail Box.

Daarin vind je alles over grafisch ontwerp, data & personalisatie, productie, verzending en een pak tips & tricks.

O ja, er zit ook een deeltje Copywriting als een Master in. Heb ik geschreven en je leest het hieronder.

Wil je ook zo’n kanjer van een Direct Mail Box (ik denk dat hij een goede kilo weegt)? Geef een seintje aan MasterMAIL en het komt in orde.

Direct mail copywriting als een Master

Hoe schrijf je een verkoopbrief die nog beter scoort dan de beste topspits ter wereld?
Pas de MASTER-methode toe. Je mails winnen slagkracht en ze hebben een duidelijk doel: mensen aanzetten om te reageren én te kopen.

M - Meenemen

Spreek de lezer (m/v/x) direct aan. Tref hem in zijn hart. Neem hem mee naar het probleem waar hij mee kampt of de droom die hij koestert.

A - Aandikken

Toon wat de gevolgen zijn als hij niets aan dat probleem of met die droom doet. Vergroot de situatie, druk hem met de neus op de feiten en onderstreep het belang om in actie te schieten.

S - Serveren

Vertel over de oplossing. Hoe vele mensen vóór hem de oplossing voor het probleem of de droom gevonden hebben. En die oplossing is … jouw product of dienst.

T - Tonen

Toon de resultaten van je oplossing. Laat een klant aan het woord die je product of dienst met succes gebruikt. Citeer uit de beoordelingen die andere klanten neerschreven.

E - Enthousiasmeren

Laat goed zien wat het resultaat is nadat de lezer beslist heeft om je product of dienst te kopen. Ga niet in op hoe je oplossing werkt. Wel op hoe het probleem van de lezer verdwijnt of zijn droom werkelijkheid wordt.

R - Reageren

Nu is het aan je lezer. Doe een aanbod waarbij hij altijd wint: van een gratis offerte tot een korting van -25% vóór een ultieme deadline. En nodig hem uit om te reageren. Vandaag nog?

Also sprach Siegfried Vögele: “Goede direct mailings betalen zichzelf dubbel en dik/dwars terug.” Daar weten ze bij MASTERMail alles van.