Blog copywriting scoort sterretjes. Bij je lezer en bij Google.
Waarom een copywriter voor je blog?

Teksten schrijven voor blogs vraagt tijd.

Doe je 't zelf? Dat kost zweet en hoofdpijn.

Investeer liever in een copywriter die jouw weblogs schrijft.

Waarom?

Een copywriter voor je weblog?

  • Het internet telt meer dan 600 miljoen blogs.
  • 77% van de mensen op dat internet leest geregeld blogberichten.
  • Succesvolle bloggers schrijven gemiddeld 4 uur aan een blogpost.
  • Met resultaat: elke dag verschijnen er 7 miljoen nieuwe blogartikelen.
  • 67% van de bloggers post dagelijks en zegt dat het loont.
  • De beste resultaten komen van blogberichten met meer dan 3.000 woorden.
  • Heeft een blogpost een duwtje in de rug nodig? 97% van de bloggers gebruikt sociale media om hun blog te boosten.

(Die cijfers heb ik niet uit mijn duim gekozen, ze komen uit de blogpost Blogging Statistics 2023: Ultimate List with 47 Facts and Stats van Ogi Djuraskovic op First Site Guide.)

7 redenen om je blog te laten schrijven door een copywriter

1 Blog schrijven over je knowhow

Je bent een briljante bedenker. Je hebt echt iets te vertellen. En je houdt van interactie met je doelgroep. Bekijk dan je weblog als jouw freedom of speech.

Want door blogs te schrijven vind je een sterk kanaal om nieuws over jou en je bedrijf of merk met de wereld te delen. Maak daarom van je weblog een geheim wapen in je marketing.

Als blogcopywriter bevoorraad ik je met goed geschreven blogs. In elke blog staan zoekwoorden op strategische plaatsen. Dat stelt je in staat om hoger te ranken in Google voor je product, dienst of merk.

2 Blog schrijven om voorsprong op je concurrenten te nemen

Op nieuwe websites van bedrijven zie je vaak een enthousiaste poging om met een weblog te beginnen. Vaak blijft het bij enkele blogposts. Jammer van de goede intenties.

Bekijk het als een kans voor jezelf. Door een blog schrijven, maak je meteen een verschil met de concurrentie. En door dat regelmatig te doen, heb je opeens een straat voorsprong.

Krijg je stramme hersenen van al dat schrijfwerk? Geen nood, ik help je een blogpagina te maken, artikels te schrijven en de content te onderhouden. Dat laatste is van belang om de inhoud actueel en relevant te houden.

3 Blog schrijven over realisaties

Je denkt dat klanten en prospects weten waar je mee bezig bent. Was het maar zo! Vrees je dat je niets te vertellen hebt? 

Duik in je realisaties. Zitten er prachtige namen bij? Kun je er geweldig mee naar buiten komen? Geven de realisaties een mooie inkijk in de activiteiten van je bedrijf of merk?

Laat me die realisaties in blogteksten gieten. Ik doe het keyword-onderzoek en zorg voor de SEO-optimalisatie. Ook voeg ik er links en citaten aan toe. Dat is allemaal waardevolle informatie waar Google van smult. Zo groeit je blog uit tot een ware booster voor je zoekmachineoptimalisatie.

4 Blog schrijven met persoonlijkheid

Er zijn duizenden weblogs volgeschreven over hoe je weblogs moet schrijven. Maar één cruciale factor wordt vaak vergeten:

  • geeft je weblog persoonlijkheid
  • toon het karakter van je bedrijf
  • hou het menselijk en relativeer 

Daarom deze raad: het is fijn als je de basis van een weblog laat schrijven door ChatGPT, Jasper.io, Writer.ai of een ander AI-platform. Toch klinken die teksten nog vaak gekunsteld. Logisch, want ze komen uit de koker van artificiële intelligentie, niet?

Een flinke dosis menselijke intelligentie, EQ en IQ mag niet ontbreken.

Als copywriter van weblogs keer ik het AI-jasje binnenstebuiten. Amerikaanse ideeën vertaald in stoffig Nederlands? Ik leg er een glanzend laagje leesbaarheid overheen. Onzinnige herhalingen en niet al te snuggere denkpatronen? Ik breng er een klare lijn in. Ronduit foutieve informatie in de AI-teksten? Ik check en zet recht. Jawel, ook dat is blog copywriting.

5 Blog schrijven recht op je doel af

Wil je bij een prospect een voet tussen de deur te krijgen? Maar lukt het je niet om die deur ook maar één centimeter open te wrikken?

Stop met blinde prospectie.

Samen dokteren we een strategie in om met slim geschreven blogberichten de aandacht van je prospect te grijpen. Door een cirkel van gerichte blogs te schrijven, kan je prospect jouw content niet meer ontwijken.

Integendeel, je prospect zal die content verwelkomen en jou als een autoriteit zien.

Dat leidt tot de gewenste actie bij die prospect: infoaanvraag, verzoek voor een intakegesprek, directe bestelling, enzovoort.

6 Blog schrijven voor sociale media

Je eigen website is het eerste publicatiekanaal voor je eigen blog. Maar vergeet sociale media niet. Gebruik ze om de content van je blogs te promoten. 

En er is meer: je kunt Facebook gebruiken als een weblog door gebruik te maken van de functie ‘Notities’ en op LinkedIn kun je zelfs eigen weblogs publiceren. En waarom niet de tekst van je blog herwerken voor een filmpje op je YouTube-kanaal?

Kortom, de wereld van de sociale media evolueert voortdurend. Blogniches komen en gaan, maar zijn vaak de moeite waard om ze te onderzoeken.

7 Blog schrijven voor blogplatforms

Bezoekt je doelgroep vaak blogplatforms zoals Medium? Je staat er schouder aan schouder met andere blogs. Zorg er daarom voor dat je blogteksten van a tot z (en alles daartussen) leesvriendelijk zijn.

Nu ken ik bedrijfsleiders die foutloos schrijven. Het is een van hun vele talenten. Ik ken ook bedrijfsleiders die foutloos denken, maar wel een groothandel in dt-fouten zouden kunnen beginnen. Behoor je tot de laatste categorie en is schrijven niet je dada?

Als blogschrijver bevoorraad ik je website of blogplatform met geoptimaliseerde SEO-teksten en teksten in de brand voice van je merk.

Je blog? Laat ‘m schrijven!

Vooruit met de blog

* Verplicht veld

Of er meer copywriting is? Ja, hoor!