Gepost op 2009-12-21
Dat dacht ik. Tot ik het persbericht van minister-president Kris Peeters las over het Werkgelegenheids- en Investeringplan. Geen snars snap ik ervan:

- "Een sluitend maatpak voor alle werkzoekenden." (Voor mij eentje van Dries Van Noten, graag.)

"We blijven werken aan kwaliteitsvolle begeleiding van werknemers die getroffen worden door herstructureringen o.m. door een optimale doorstroming (warme overdracht) van ex-werknemers die zonder job uitstromen uit de tewerkstellingscellen en outplacement naar VDAB." ('Optimale doorstroming' en 'warme overdracht': was er die dag een loodgieter aan het werk?)

- "Het kader voor het investeringsplan heeft betrekking op initiatieven ter bevordering van de private investeringen en op initiatieven in het kader van de publieke investeringen. Wat dit laatste betreft, bevestigen de Vlaamse regering en de sociale partners de prioriteiten opgenomen in het Vlaams regeerakkoord als kader." (Waar moet ik die kaders komen ophangen?)

- "We hebben hiermee acties uitgewerkt en engagementen opgenomen om de gevolgen van de crisis op korte termijn in te dijken maar evenzeer om nu de transformatie van de Vlaamse economie te begeleiden en in te spelen op de structurele problemen van de arbeidsmarkt." (Uitwerken, opnemen, indijken, begeleiden en inspelen. Maar wát hebt u precies gedaan?)

2009-12-21%20Vaagtaal.jpg

Wilt u meer beleidsbabbels, managementspeak en zorggezemel ontmaskeren? Lees het boek Vaagtaal van Arjen Ligtvoet en Cathelijne de Busser. Op pagina 100 van Vaagtaal staat de enige echte waarheid: "Schriftelijke snoevers schrijven veel te lange teksten vol met interessant klinkende woorden."